Різниця між magento 2 та magento 1

На момент створення (2007 рік) архітектура Magento 1 була уже інноваційної, сильно відрізнялася від архітектури існували в той момен на ринку систем і сприяла тому, що Magento за 3 роки (з 2010 года4) стала найпопулярнішою в світі системою для управління інтернет-магазинами, залишається нею до цих пір, а також займає помітне місце в сегменті систем для великих і відомих магазинів.

З моменту розробки технології Magento 1 вже пройшло 8 років, і Magento 2 є новим поколінням технології.


І
нноваційна архітектура

Говорячи простою мовою, архітектура Magento 2 дозволяє якісно розробленим модулям26 для Magento 2 бути більш сумісними один з одним і з ядром. Знижується ймовірність поломки магазину через установки нового модуля. У адміністратора більше можливостей плавно нарощувати і модернізувати свій магазин новими модулями з меншим ризиком поламати те, що вже працює.

Наприклад, для Magento 1 існує проблема «Системний клас перекривають конфліктуючі між собою класси20», яку розробник модулів ніяк обійти не може: архітектура Magento 1 і можливості PHP 5.2 цього не дозволяють (зауважу, що сама можливість перекривати системні класи, не чіпаючи їх – це то, чого досі немає в більшості інших двигунів, в тому числі і у Бітрікс, який взагалі побудований на технологіях початку 2000-х, тому технологічно навіть стара Magento 1 перевершує багато сучасних движки).

Magento 2 ж підтримує плагіни39, які дозволяють не перекривати клас цілком, а точково виконувати мікро-дії до, після і навколо виконанню будь-якого методу ядра. Це є гігантським кроком вперед: на ринку немає інших систем, які володіють такою технологією. Повторюється та сама ситуація, що і 8 років тому: що виходить Magento 2 технологічно помітно перевершує всі присутні зараз на ринку системи.

Багато в чому інноваційна архітектура стала можливою в результаті використання технологій сучасних версій мови PHP.

Magento 1 розроблена на основі можливостей мови PHP 5.2 (що вийшов 9 років тому в листопаді 2006 року). Magento 1 підтримує більш сучасні версії мови 5.3 і 5.4 лише пасивно: вона з ними працює, проте не використовує їх інноваційні можливості з метою збереження сумісності з версією 5.2.

Magento 2 розроблена на основі можливостей мови PHP 5.5 (що вийшов 2 роки тому в червні 2013 року), і в той же час підтримує найсвіжіші і сучасні версії PHP 5.62, PHP 79 і HHVM.

Нові можливості мови PHP стали фундаментом для інноваційної архітектури Magento 2.

Інші ключові технології Magento 2 опишу коротко і простою мовою, щоб не робити статтю занадто технічної:

Composer: робить процес оновлення системи більш надійним і уніфікованим.
Git: фундамент відкритості процесу розробки (читайте нижче).
Модульні тести: дозволяють переконатися, що система не ламається від внесених змін.
Knockout: фундамент для побудови модулями складних, інтерактивних, сучасного інтерфейсу користувача (подивіться, наприклад, як відбувається створення настроюваного товару).
Less: спрощує стилізацію оформлювальних тим і інтерфейсу модулів.

Відкритий процес розробки

Magento 1 також є системою з відкритим вихідним кодом, однак процес розробки був повільним і закритим від партнерів.
Наприклад, навіть просто для того, щоб подивитися реєстр дефектів Magento 1 – необхідно ввійти в систему, а це значить, що реєстр дефектів не індексується пошуковими системами і знайти там щось релевантне вкрай складно.

Magento 2 в якості публічного майданчика для розробки використовує GitHub: https://github.com/magento/magento2
Дуже просто повідомити про дефекте. Співробітники Magento 2 швидко і якісно реагує.
К
оманда Magento 2 велика і добре фінансується: трудових ресурсів багато, дефекти швидко усуваються та й взагалі на шляху до релізу система швидко розвивається.

ще трішки інфи англійською тут:

Залишити відповідь