Кому й чому потрібна домашня мобільна бухгалтерія?

Отже, нащо Вам треба домашня бухгалтерія чи, можливо, не потрібна.

Спершу, треба зазначити, що домашній облік — звичайно, процес потрібний і важливий, але не завжди людина чи сім’я готові до того, щоб його вести, інколи це важко, інколи не потрібно. Розглянемо випадки, у яких вести особисті фінанси ще зарано.

Коли облік домашніх фінансів не допоможе?

  • Коли у Вас зовсім нема бабла

У вас зовсім нема прибутків або вони дужемалі. Якщо ви зовсім нічого не заробляєте, або заробіток становить, наприклад, шосту або 10-ту частину ваших витрат, ведення обліку домашніх фінансів навряд чи якось виправить ситуацію. У цьому випадку вам спочатку варто подбати про те, щоб у вас з’явилися хоч якісь доходи, тобто, знайти роботу — активний заробіток тут буде єдиним способом поліпшення Ваших справ

  •  У вас вітер у голові

Ви не знаєте ціну грошам. Домашня бухгалтерія не стане порятунком для тих, на кого гроші «падають з неба» (наприклад, від батьків) і хто звик розкидатися ними, бо улюблений папік завжди підкине ще у разі потреби. Якщо ви не вмієте самостійно заробляти гроші, не знаєте, як вони дістаються, облік особистих фінансів вам нічого не дасть. Ви ж навіть не знаєте, що таке особисті фінанси, для вас є тільки бабло, за допомогою яких можна демонструвати свою крутість.

  • Вас все влаштовує, ви не прагнете до кращого.

Якщо вас повністю влаштовує ваше фінансове становище, ви не бажаєте що-небудь змінювати у своєму житті і пливете за течією — що ж, це ваш життєвий вибір і в цьому випадку домашня бухгалтерія вам теж не потрібна.

Якщо ви підходите під опис хоча б однієї з перерахованих вище категорій, то, перш ніж почати вести облік домашніх фінансів, вам доведеться попрацювати над собою і виправити ситуацію, або ж продовжувати жити так, як є, адже кожен сам для себе вирішує, що йому потрібно, а що ні.

Тепер розглянемо ті категорії людей, для яких ведення особистих фінансів, навпаки, необхідно.

Кому потрібна домашня бухгалтерія?

1. Ви не вписується в свій бюджет. Ваш сімейний бюджет кожного разу витрачається «під нуль» або майже під нуль, а іноді, коли виникають непередбачені обставини, ви навіть витрачаєте більше, ніж заробляєте. У цьому випадку облік домашніх фінансів вам дійсно необхідний: він дозволить провести оптимізацію особистих витрат і зробити так, щоб ваші доходи перевищували витрати.
2. У вас є кредити та / або інші борги. У цьому випадку вам також обов’язково необхідно вести домашню бухгалтерію, адже вона дозволить оптимізувати погашення боргів і розрахуватися з ними якомога швидше, що вивільнить ваш особистий або сімейний бюджет для інших, більш важливих цілей.
3. Вам потрібно накопичити певну суму грошей. Наприклад, вам необхідно зробити певні великі покупки, зібрати потрібну суму на відпочинок або капітал для інвестування. Ведення домашньої бухгалтерії допоможе вам накопичити гроші максимально швидко.
4. У вас покращилось фінансове становище. Наприклад, ви поміняли роботу на більш високооплачувану, стали більше заробляти, у вас з’явилися вільні грошові кошти, які ви відкладаєте на заощадження або навіть інвестуєте. Здавалося б, все вже добре. Насправді, ведення домашньої бухгалтерії стало для вас тільки ще актуальніше: адже чим більше грошових потоків проходить через особистий або сімейний бюджет, тим складніше ними розпоряджатися і тим важливіше враховувати і систематизувати всі особисті фінанси.
5. Ви хочете покращити своє фінансове становище,тобто, хочете прийти до того, що описано в попередньому пункті: більше заробляти, інвестувати, створювати пасивний дохід, всіма способами зміцнювати своє фінансове становище. І в цьому випадку домашня бухгалтерія покликана стати вашим вірним другом, адже з її допомогою ви зможете більш грамотно розпланувати досягнення поставлених фінансових цілей, відстежувати і аналізувати виконання особистого фінансового плану.
Таким чином, домашня бухгалтерія повинна виступати не єдиним, але важливим фінансовим інструментом у досягненні будь-яких життєвих цілей, так чи інакше пов’язаних із грошима. Але слід визнати, що якщо людина сама не бажає хоча б навчитися грамотно розпоряджатися особистими фінансами або не прагне до зміцнення власного фінансового становища, ніяке ведення домашньої бухгалтерії їй не допоможе.

Залишити відповідь